0
K pokladně

Salát s grilovaným kozím sýrem

Salát s grilovaným kozím sýrem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Řepa červená (cca 500g)
150 g Mélusine Soignon Buchette Zrající kozí sýr s bílou plísní na povrchu 180g
125 g Salát Mesclun 125g
7 lžíce Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l
2 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
2 g Kotányi Pepř černý mletý 20g
1 lžíce Medokomerc Med luční 250g
2 lžíce Limmi 100% citrónová šťáva 200ml
2 větvičky Tymián řezaný balený 30g

Postup přípravy

1. Řepu pečeme v troubě

Troubu rozehřejeme na 135 °C. Červenou řepu zbavíme slupky a nakrájíme na tenké plátky tlusté 1 až 2 mm. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, osolíme a pečeme v troubě pečte dokřupava. Občas zkontrolujeme, tenčí plátky budou hotové dříve než ty tlustší.

2. Sýr na grilu

Kozí sýr grilujeme na hodně rozpáleném grilu z každé strany vždy 1 - 2 minuty. Gril musí být opravdu rozpálený, aby se roztékající sýr ihned zapékal.

3. Medovou zálivku promícháme se salátem

Vytvoříme medovou zálivku smícháním všech ingrediencí a dochutíme ho solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Mix listových salátů promícháme spolu se zálivkou. Křupavé chipsy z řepy přidáme k salátu.

4. Čas servírovat

Hotový kozí sýr položíme na dochucený salát s červenou řepou a zakápneme olivovým olejem.

Nakupte potřebné ingredience

Řepa červená (cca 500g) (1 ks)

Mélusine Soignon Buchette Zrající kozí sýr s bílou plísní na povrchu 180g (150 g)

Salát Mesclun 125g (125 g)

Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l (7 lžíce)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (2 g)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (2 g)

Medokomerc Med luční 250g (1 lžíce)

Limmi 100% citrónová šťáva 200ml (2 lžíce)

Tymián řezaný balený 30g (2větvičky)