Brambory pečené v popelu

Zhotovení: do 60 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Brambory zabalíme do alobalu

Brambory dobře očistíme kartáčkem a osušíme. Propícháme vidličkou, pomažeme olejem a osolíme, zabalíme do dvou vrstev alobalu.

2. Nejlépe chutnají s pažitkou

Brambory pečeme zabalené v alobalu ve žhavém popelu asi hodinu, dáváme pozor, aby brambory byly mimo velký žár, spíš je umístíme na kraj ohniště. Podáváme se zakysanou smetanou a pažitkou.
Brambory pečené v popelu
Ingredience:
200 g Madeta Jihočeská tradiční zakysaná…
20 ml Lukana Slunečnicový olej 1l
5 g Druid Italská mořská sůl hrubozrnná 1000g
4 větvičky Pažitka květináč "13 cm”
Nedostupné
8 ks Brambory konzumní pozdní volné neprané …