Hamburger se slaninou a vejcem

Zhotovení: do 30 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Masové placky opékáme na grilu

Hovězí maso umeleme v mlýnku na maso, (mělo by být z 15 % tučné) vložíme do mísy, osolíme a opepříme. Tvoříme placky vysoké asi 1,5 cm, které opečeme na rozpáleném grilu z obou stran. Sundáme z grilu, na teplé maso položíme plátek chedaru.

2. Avokádo ani slanina nebude chybět

Mezitím nakrájíme na tenké plátky cibuli, rajčata a avokádo, které zakápneme citrónovou šťávou. Plátky slaniny opečeme na pánvi, přidáme vejce a smažíme do zbělání bílků.

3. Vrstvíme a můžeme podávat

Housky rozpůlíme a prohřejeme je krátce na grilu. Poté na housku vrstvíme rukolu, plátky avokáda, rajčat, cibule, maso se sýrem, slaninu, vejce a opatrně přiklopíme druhou částí housky.
Hamburger se slaninou a vejcem
Ingredience:
1 ks Cibule kuchyňská červená volná (cca 100g)
2 ks Rajčata červená kulatá na stonku (cca…
100 g Président Cheddar plátkový sýr 100g
2 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
1 ks Avokádo Hass "Ready to Eat" malé (cca…
100 g Salát Rukola, vanička 125g
1 ks Citrón (cca 240g)
4 ks Nutrifree Hamburger housky (2 ks) 180g
2 g Vitana Pepř černý mletý 18g
4 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce,…
600 g Bio hovězí mělněné maso (cca 500g)
100 g Maso Brejcha Anglická slanina krájená 100g