0
K pokladně

Grilované kuřecí špízy s tzatziky

Grilované kuřecí špízy s tzatziky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1.5 kg Kuřecí prsní řízky
500 g Brambory konzumní pozdní volné
1 ks Limeta
2 lžíce Český med květový luční
1 špetka Chilli mleté
2 lžíce Olivový olej
200 g Okurka hadovka
150 g Bílý jogurt řeckého typu
1 stroužek Česnek
1 špetka Mořská sůl
1 špetka Pepř černý

Postup přípravy

1. Kuřecí naložíme do marinády

Ve zvláštní míse vytvoříme zálivku, která by měla být sladkokyselá. Smícháme vymačkanou šťávu z ½ limetky, 2 lžičky medu, špetku sušeného chilli, 2 lžíce olivového oleje a sůl, pepř. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na větší kostky. Na špejli napícháme kousky kuřecího masa a potřeme marinádou. Takto dáme odležet do lednice alespoň na jednu hodinu.

2. Grilujeme a potíráme

Brambor nakrájíme na měsíčky a i se slupkou dáme vařit na 10 minut. Na grilu nebo rozpálené pánvi následně bramborové měsíčky i kuřecí špízy opečeme. Kuřecí špízy během opékání několikrát potřeme zálivkou.

3. Řecké dobroty

Než budou věci na grilu hotové, připravíme tzatziki omáčku. Salátovou okurku dobře omyjeme, přepůlíme a zbavíme semínek uprostřed. Následně ji nakrájíme na opravdu drobné kostičky, které smícháme s řeckým jogurtem, přepasírovaným stroužkem česneku a dochutíme solí a pepřem.

4. Dobrou chuť!

Hotové kuřecí špízy podáváme s grilovanými bramborami a tzatziky omáčkou.

Nakupte potřebné ingredience

Kuřecí prsní řízky (1.5 kg)

Brambory konzumní pozdní volné (500 g)

Limeta (1 ks)

Český med květový luční (2 lžíce)

Chilli mleté (1špetka)

Olivový olej (2 lžíce)

Okurka hadovka (200 g)

Bílý jogurt řeckého typu (150 g)

Česnek (1 stroužek)

Mořská sůl (1špetka)

Pepř černý (1špetka)