Grilovaná kuřecí prsa s tzatziky

Zhotovení: do 60 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Kuřecí naložíme do marinády

Ve zvláštní míse vytvoříme zálivku, která by měla být sladkokyselá. Smícháme vymačkanou šťávu z ½ limetky, 2 lžičky medu, špetku sušeného chilli, 2 lžíce olivového oleje a sůl, pepř. Kuřecí prsa očistíme a vložíme do marinády. Takto dáme odležet do lednice alespoň na jednu hodinu.

2. Grilujeme a potíráme

Brambor nakrájíme na měsíčky a i se slupkou dáme vařit na 10 minut. Na rozpálené pánvi následně bramborové měsíčky i kuřecí prso opečeme. Kuřecí prso během opékání několikrát potřeme zálivkou.

3. Řecké dobroty

Než budou věci na grilu hotové, připravíme tzatziki omáčku. Salátovou okurku dobře omyjeme, přepůlíme a zbavíme semínek uprostřed. Následně ji nakrájíme na opravdu drobné kostičky, které smícháme s řeckým jogurtem, přepasírovaným stroužkem česneku a dochutíme solí a pepřem.

4. Dobrou chuť!

Hotové kuřecí prso nakrájíme na plátky silné 5 - 10 mm a podáváme s grilovanými bramborami a tzatziky omáčkou.
Grilovaná kuřecí prsa s tzatziky
Ingredience:
1 ks Limeta (cca 70g)
1 stroužek Česnek čerstvý (cca 90g)
150 g Okurka hadovka (cca 300g)
100 g Elinas Bílý jogurt řeckého typu 150g
1 g Kotányi Chilli mleté kajenský pepř 25g
4 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
4 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g
2 lžíce Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l
2 lžíce Medokomerc Český med květový luční 500g
1 ks Brambory konzumní pozdní volné neprané …
Nedostupné
1 ks Raciola Kuřecí prsní řízky XXL balení …
Nedostupné