Velikonoční beránek

Zhotovení: do 120 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1.

Připravte si dvě misky. Do té první smíchejte máslo, cukr, vanilkový cukr, 2 celá vajíčka a 5 oddělených žloutků. Vše krásně vyšlehejte. Ve druhé misce si ušlehejte sníh z 5 oddělených bílků.

2.

Přilijte sníh do první misky, přidejte mouku, prášek na pečení, rum a vše důkladně zpracujte. Měli byste dostat hladké, pěnovité těsto, které pozvolna odkapává z vařečky. Pokud vám směs přijde moc hustá, přidejte kapku mléka.

3.

Formu na beránka si namažte alespoň 20 g másla a posypejte moukou. Opatrně do ní vložte těsto a nechte péct v troubě předehřáté na 180 stupňů. Beránek se většinou peče asi 45 minut, ale průběžně těsto kontrolujte, aby se nespálilo.

4.

Jakmile je hotovo, opatrně beránka vyklopte z mísy a nechte vychladnout. Pak ho zlehka posypejte moučkovým cukrem a dokončete zdobení – třeba krásnou mašličkou na krk. Veselé Velikonoce! :)
Velikonoční beránek
Ingredience:
320 g Zátkova Mouka hrubá 1kg
4 g Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do…
2 lžíce Božkov Originál (37,5%) 0,5l
3 g Amylon Bio Vanilkový cukr 8g
200 g TTD Moučka cukr 1kg
7 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce,…
70 g Milkpol Máslo (82%) 250g