Kuřecí roláda s nádivkou

Zhotovení: do 120 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Kuře naporcujeme

Z kuřete odkrojíme křídla v kloubech. Dvěma podélnými řezy kolem hrudní kosti uvolníme prsa od skeletu a maso odřízneme podél hrudního koše až k páteři. Stehna uvolníme v kloubech a vyřízneme skelet. Vyřízneme křídelní klouby a kosti. Nařízneme maso na vnitřní straně stehen podél velkých kostí a kosti i klouby vykrojíme.

2. Umícháme chutnou nádivku

Plát masa naklepeme, osolíme. Rohlíky nakrájíme na menší kostky, vložíme do mísy. Přidáme žloutky a mléko. Máslo rozpustíme a přilijeme do mísy. Pažitku opereme, nasekáme nadrobno a přidáme ke směsi. Dochutíme muškátovým oříškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Opatrně ho vmícháme do nádivky.

3. Pečeme dozlatova

Na plát masa rozprostřeme nádivku, srolujeme a svážeme provázkem a vložíme do pekáče. Roládu osolíme, potřeme máslem, podlijeme vodou a pečeme při 180 °C asi 60 minut zakryté alobalem, potom odkryjeme a dopečeme dalších 30 minut dozlatova.
Kuřecí roláda s nádivkou
Ingredience:
100 ml Tatra Trvanlivé polotučné mléko (1,5%) 1l
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
3 lžíce Tatra Farmářské máslo 200g
5 g Pažitka květináč "13 cm”
1 ks Biopark Bio kuře celé balení (cca 1,65kg)
2 g Kotányi Muškátový ořech mletý 18g
2 ks Arnoštova vajíčka, velikost M, 10ks -…
2 ks Pekárna Brod Rohlík 43g