0
K pokladně

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Biopark Bio kuře celé balení (cca 1,5kg)
3 lžíce Tatra Farmářské máslo 200g
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
2 ks Vejce M balení 10ks
100 ml Tatra Trvanlivé polotučné mléko 1,5% 1l
5 g Pažitka květináč "13 cm”
2 g Kotányi Muškátový ořech mletý 18g
2 ks Rohlík

Postup přípravy

1. Kuře naporcujeme

Z kuřete odkrojíme křídla v kloubech. Dvěma podélnými řezy kolem hrudní kosti uvolníme prsa od skeletu a maso odřízneme podél hrudního koše až k páteři. Stehna uvolníme v kloubech a vyřízneme skelet. Vyřízneme křídelní klouby a kosti. Nařízneme maso na vnitřní straně stehen podél velkých kostí a kosti i klouby vykrojíme.

2. Umícháme chutnou nádivku

Plát masa naklepeme, osolíme. Rohlíky nakrájíme na menší kostky, vložíme do mísy. Přidáme žloutky a mléko. Máslo rozpustíme a přilijeme do mísy. Pažitku opereme, nasekáme nadrobno a přidáme ke směsi. Dochutíme muškátovým oříškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Opatrně ho vmícháme do nádivky.

3. Pečeme dozlatova

Na plát masa rozprostřeme nádivku, srolujeme a svážeme provázkem a vložíme do pekáče. Roládu osolíme, potřeme máslem, podlijeme vodou a pečeme při 180 °C asi 60 minut zakryté alobalem, potom odkryjeme a dopečeme dalších 30 minut dozlatova.

Nakupte potřebné ingredience

Biopark Bio kuře celé balení (cca 1,5kg) (1 ks)

Tatra Farmářské máslo 200g (3 lžíce)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)

Vejce M balení 10ks (2 ks)

Tatra Trvanlivé polotučné mléko 1,5% 1l (100 ml)

Pažitka květináč "13 cm” (5 g)

Kotányi Muškátový ořech mletý 18g (2 g)

Rohlík (2 ks)