Velikonoční nádivkové muffiny

Zhotovení: do 60 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Kostičky zapečeme

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pečivo nakrájíme na malé kostičky, ty rozprostřeme na plech a dáme krátce zapéct na cca 180 stupňů to trouby. Nyní křupavé kostičky pečiva přesypeme do větší mísy a necháme je zchladnout.

2. Anglickou slaninu orestujeme

Mezitím si orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu nebo uzené maso a spaříme v cedníku baby špenát vroucí vodou.

3. Pečivo smícháme se žloutky

K pečivu přidáme 4 žloutky, slaninu nebo uzenou krkovici a vychladlý spařený nakrájený špenát. Do směsi dále zamícháme sekané mandle, pažitku, petrželku, dvakrát strouhneme muškátový oříšek a nakonec přidáme špetku soli a čerstvě namletý pepř.

4. Ušleháme sníh

V jiné míse ušleháme vaječné bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Ten postupně (na třikrát) jemně vmícháme do těsta na nádivku.

5. Pečeme asi čtvrt hodiny

Hotovou směsí naplníme formu na muffiny, kterou předem vymažeme máslem. Nádivkové muffiny pečeme při 180 stupních cca 15 minut.
Velikonoční nádivkové muffiny
Ingredience:
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
2 g Kotányi Pepř černý mletý 20g
100 g Špenát baby, vanička 125g
1 lžíce Tatra Farmářské máslo 200g
1 lžíce Pažitka květináč "13 cm”
Nedostupné
1 lžíce Petržel listová čerstvá řezaná, vanička…
2 g Kotányi Muškátový ořech mletý 18g
20 g Diana Mandle loupané 100 g
150 g Le & Co Anglická slanina speciál 200g
4 ks Arnoštova vajíčka, velikost M, 10ks -…
4 ks Pekárna Brod Rohlík 43g