0
K pokladně

Velikonoční nádivkové muffiny

Velikonoční nádivkové muffiny

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Penam Rohlík jemný 43g
4 ks Vejce M balení 10ks
100 g Špenát Baby 125g
150 g Le & Co Anglická slanina shaved 100g
1 lžíce Pažitka květináč "13 cm”
1 lžíce Petržel listová řezaná balená 30g
20 g Diana Mandle loupané 100 g
2 g Kotányi Muškátový ořech mletý 18g
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
2 g Pepř černý mletý
1 lžíce Tatra Farmářské máslo 200g

Postup přípravy

1. Kostičky zapečeme

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pečivo nakrájíme na malé kostičky, ty rozprostřeme na plech a dáme krátce zapéct na cca 180 stupňů to trouby. Nyní křupavé kostičky pečiva přesypeme do větší mísy a necháme je zchladnout.

2. Anglickou slaninu orestujeme

Mezitím si orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu nebo uzené maso a spaříme v cedníku baby špenát vroucí vodou.

3. Pečivo smícháme se žloutky

K pečivu přidáme 4 žloutky, slaninu nebo uzenou krkovici a vychladlý spařený nakrájený špenát. Do směsi dále zamícháme sekané mandle, pažitku, petrželku, dvakrát strouhneme muškátový oříšek a nakonec přidáme špetku soli a čerstvě namletý pepř.

4. Ušleháme sníh

V jiné míse ušleháme vaječné bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Ten postupně (na třikrát) jemně vmícháme do těsta na nádivku.

5. Pečeme asi čtvrt hodiny

Hotovou směsí naplníme formu na muffiny, kterou předem vymažeme máslem. Nádivkové muffiny pečeme při 180 stupních cca 15 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Penam Rohlík jemný 43g (4 ks)

Vejce M balení 10ks (4 ks)

Špenát Baby 125g (100 g)

Le & Co Anglická slanina shaved 100g (150 g)

Pažitka květináč "13 cm” (1 lžíce)

Petržel listová řezaná balená 30g (1 lžíce)

Diana Mandle loupané 100 g (20 g)

Kotányi Muškátový ořech mletý 18g (2 g)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)

Pepř černý mletý (2 g)

Tatra Farmářské máslo 200g (1 lžíce)