Do hodinky
1 porce
Ve větší míse smícháme suché ingredience: obě prosáté mouky, moučkový cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Nyní přidáme 2 vejce, olej, vlažné mléko, rum, citronovou kůru, olej a tvaroh. Důkladně zpracujeme lepkavé těsto a necháme ho pod utěrkou asi 20 minut odpočívat.
Troubu předehřejte na 170 stupňů.
Nyní z těsta utvoříme bochník, přendáme ho na plech s pečícím papírem, pomašlujeme ho rozšlehaným vejcem a mazanec pečeme na 170 stupňů asi 20 minut, potom teplotu zvyšte o 20 stupňů a dopečeme ho dozlatova. Zdali je mazanec upečený, zkusíme zapíchnutím špejle, vyndáme-li ji suchou, je hotový. Bochník necháme zchladnout na drátěné mřížce.