Sekaná

Zhotovení: do 60 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Uvaříme vejce

V kastrůlku si uvaříme dvě vajíčka - asi jen 3 minuty, aby bílek ztuhl, ale žloutek zůstal tekutý, ten se totiž dopeče v troubě. S vejci manipulujeme opatrně, aby se neprotrhla.

2. Mleté maso ochutíme

Do mísy dáme mleté maso, dobře osolíme a opepříme, přidáme jeden žloutek, strouhanku, petrželku s majoránkou, horčici, cibuli a česnek. Vše začneme ručně zpracovávat - po částech přilijeme tolik mléka, aby sekaná držela tvar.

3. Šišku pečeme půl hodiny

Z masa vytvarujeme plát, umístíme do něj dvě oloupaná vejce a vytvarujeme šišku. Šišku potřeme bílkem a pečeme na 180 °C asi půl hodiny.
Sekaná
Ingredience:
1 stroužek Česnek čerstvý (cca 80g)
100 ml Tatra Trvanlivé polotučné mléko (1,5%) 1l
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
2 g J.C. Horn Majoránka drhnutá 5g
2 g Kotányi Pepř černý mletý 20g
1 lžíce Boneco Premium Hořčice Dijon 130g
3 g Petržel kadeřavá květináč "13 cm”
100 g Penam Strouhanka z pečiva 500g
1 ks Cibule kuchyňská žlutá, síť 500g
500 g Maso Brejcha Mleté maso vepřové a hovězí…
3 ks Arnoštova vajíčka, velikost M, 10ks -…