0
K pokladně

Sekaná

Sekaná

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Maso Brejcha Mleté maso vepřové a hovězí 500g
100 g Penam Strouhanka z pečiva 500g
1 ks Vejce
0.3 ks Cibule
1 stroužek Česnek (cca 90g)
1 lžíce Boneco Premium Hořčice dijon 130g
0 ml Trvanlivé polotučné mléko 1,5% 1l
3 g Petržel kadeřavá květináč "13 cm”
2 g J.C. Horn Majoránka drhnutá 5g
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
2 g Pepř černý mletý

Postup přípravy

1. Uvaříme vejce

V kastrůlku si uvaříme dvě vajíčka - asi jen 3 minuty, aby bílek ztuhl, ale žloutek zůstal tekutý, ten se totiž dopeče v troubě. S vejci manipulujeme opatrně, aby se neprotrhla.

2. Mleté maso ochutíme

Do mísy dáme mleté maso, dobře osolíme a opepříme, přidáme jeden žloutek, strouhanku, petrželku s majoránkou, horčici, cibuli a česnek. Vše začneme ručně zpracovávat - po částech přilijeme tolik mléka, aby sekaná držela tvar.

3. Šišku pečeme půl hodiny

Z masa vytvarujeme plát, umístíme do něj dvě oloupaná vejce a vytvarujeme šišku. Šišku potřeme bílkem a pečeme na 180 °C asi půl hodiny.

Nakupte potřebné ingredience

Maso Brejcha Mleté maso vepřové a hovězí 500g (500 g)

Penam Strouhanka z pečiva 500g (100 g)

Vejce (1 ks)

Cibule (0.3 ks)

Česnek (cca 90g) (1 stroužek)

Boneco Premium Hořčice dijon 130g (1 lžíce)

Trvanlivé polotučné mléko 1,5% 1l (0 ml)

Petržel kadeřavá květináč "13 cm” (3 g)

J.C. Horn Majoránka drhnutá 5g (2 g)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)

Pepř černý mletý (2 g)