Jehněčí kotlety

Zhotovení: do 30 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. Koření rozdrtíme

V hmoždíři si rozdrtíme 3 stroužky česneku, semínka zeleného kardamomu z 5ti tobolek a 15 kuliček černého pepře.

2. Marinádu ozvláštníme mátou

V malé misce na marinádu si rozmícháme 3 lžíce olivového oleje s 1 lžičkou nového koření, 1 lžičkou uzené papriky, ½ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku, 1 lžičkou soli a se 3 lžičkami nasekané čerstvé máty. Do směsi přidáme předem nadrcené koření. Marinádu pořádně promícháme.

3. Maso necháme přes noc uležet

Marinádu vmasírujeme do masa. Kotlety uložíme do velké misky. Přidáme ještě 2 lžíce olivového oleje a pokapeme šťávou z 1 citronu. Poklademe plátky z 1 cibule. Misku před uložením do lednice zakryjeme. Necháme v lednici uležet minimálně 8 hodin, nejlépe přes noc.

4. Restujeme z obou stran

Rozehřejeme si pánev s troškou olivového oleje na vysokém žáru. Mezitím vyndáme kotlety z lednice a necháme v pokojové teplotě. Kotlety restujeme 3,5 minuty z každé strany a poté necháme ještě 5 minut odpočinout.
Jehněčí kotlety
Ingredience:
3 stroužky Česnek čerstvý (cca 90g)
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
1 ks Citrón (cca 240g)
4 lžíce Franz Josef Kaiser Extra panenský olivový…
Nedostupné
20 g Máta květináč 13 cm
1 ks Cibule kuchyňská žlutá, síť 500g
2 g Kotányi Muškátový ořech mletý 18g
3 g Kotányi Nové koření celé 15g
15 ks Vitana Pepř černý celý 18g
4 g Vitana Paprika uzená sladká mletá 23g
8 x plátek Jehněčí Saratoga 2 hřebínky (cca 1,1kg)
2 g TRS Kardamom celý zelený 50g