0
K pokladně

Špenátový koláč

Špenátový koláč

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

330 g Hladká mouka
170 g Máslo
7 ks Vejce
6 g Sůl
250 ml Mléko
250 ml Smetana
0 g Čerstvý špenát
70 g Gran Moravia

Postup přípravy

1. Těsto

V míse smíchejte mouku, máslo, 6 gramů soli, 1 vejce a 60 ml studené vody. Vypracujte hladké těsto a pak ho nechte půl hodinky uležet v lednici.

2. Špenát a sýr

Předehřejte si troubu na 170°C a properte špenát. Spařte ho vroucí vodou a poté ho nechte okapat. Pokud je to potřeba, lehce lístky špenátu pokrájejte. Sýr nastrouhejte najemno.

3. Naplníme koláč

V míse vyšlehejte zbytek vejce, přidejte smetanu, mléko, sýr, sůl a pepř. Vyndejte z lednice těsto, vyválejte ho a vyložte jím koláčovou formu. Na těsto poklaďte špenát a vše přelijte smetanovou směsí.

4. Pečeme

Vložte koláč do trouby a pečte asi 45 minut, nebo dozlatova.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (330 g)

Máslo (170 g)

Sůl (6 g)

Mléko (250 ml)

Smetana (250 ml)

Čerstvý špenát (0 g)

Gran Moravia (70 g)