0
K pokladně

Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší a letní zeleninou

Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší a letní zeleninou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 g Pstruh
6 lžíce Máslo
4 lžíce Olivový olej
1 ks Citron
3 lžíce Lískové ořechy
400 g Brambory
0.125 ml Mléko
1 ks Česnek
125 ml Smetana
1 ks Červená cibule
1 ks Fenykl
1 ks Cuketa
5 ks Cherry rajčata
0.3 g Pepř

Postup přípravy

1. Začínáme s kaší

Brambory si oloupejte, umyjte a nakrájené na menší kousky dejte vařit do osolené vody, dokud nezměknou. Palici česneku rozřízněte v polovině a na trošce másla v kastrůlku ho orestujte, aby dostal barvu. Zalijte smetanou a mlékem a nechte lehce vařit, alespoň 5 minut.

2. Připravíme zeleninu

Červenou cibuli si orestujte na velké pánvi, přidejte nakrájený fenykl, cuketu na půl kolečka a cherry rajčata. Dobře osolte a chvíli zarestujte. Zelenina by měla zůstat pevná. Zakápněte šťávou z poloviny citrónu a odstavte.

3. Jak na pstruha

Na zvláštní pánvi si na másle udělejte osolené a opepřené filety ze pstruha. Opékejte jen z jedné strany a to kůží dolů. Rukou je chvíli přidržte, aby se filet nezkroutil a rovnoměrně se opekl. (Filet se dělá jen z jedné strany, aby zůstala ryba pěkně šťavnatá. Pokud máte filet silnější, použijte rozpálené máslo zpod ryby, kterým ho lehce polijete, aby se udělal i horní strana.)

4. Doděláme kaši a podáváme

Hotové brambory slijte a vytvořte si bramborovou kaši. Použijte ochucenou smetanu s mlékem, máslo a sůl podle potřeby. Podávejte s nasekanými lískovými oříšky, natí z fenyklu a zakápnuté kvalitním olivovým olejem.

5. Tip ke kaši

Při přípravě bramborové kaše jsme si zvykli, že mléko se smetanou nejdříve vždycky zahřejeme. Díky tomu zůstane kaše déle teplá. Asi se mnou budete souhlasit, že studená bramborová kaše není zrovna nic moc. Dneska jsme si řekli, že bychom bramborovou kaši mohli nějak vylepšit. Smetanu jsme jemně ochutili mírně opečenou hlavičkou česneku. Výsledek byl vážně skvělý. Jen smetanu s mlékem přidávejte postupně, ať máte konzistenci kaše pod kontrolou.

Nakupte potřebné ingredience

Pstruh (2 g)

Máslo (6 lžíce)

Olivový olej (4 lžíce)

Citron (1 ks)

Lískové ořechy (3 lžíce)

Brambory (400 g)

Mléko (0.125 ml)

Česnek (1 ks)

Smetana (125 ml)

Červená cibule (1 ks)

Fenykl (1 ks)

Cuketa (1 ks)

Cherry rajčata (5 ks)

Pepř (0.3 g)