0
K pokladně

Těstoviny s lososem a rajčaty

Těstoviny s lososem a rajčaty

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

10 ks Sušená rajčata
1 ks Filety z lososa
3 lžíce Olivový olej
1 ks Cibule
3 stroužky Česnek
1 lžíce Máslo
1 lžíce Třtinový cukr
300 g Drcená rajčata
1 lžíce Čerstvá bazalka
1 ks Citron
1 lžíce Sušené oregano
30 g Parmazán
400 g Krátké těstoviny
100 g Baby špenát

Postup přípravy

1. První přípravy

Cibuli a lososa si nakrájíme na kostičky, česnek si pokrájíme na jemno. Do vroucí a dobře osolené vody si dáme vařit těstoviny.

2. Připravíme lososa

V mezičase si připravíme omáčku. Na olivovém oleji opečeme cibuli, přihodíme lososa a nakonec i česnek. Dobře osolíme, opepříme a až bude losos zlatavý, zakápneme citronovou šťávou a přihodíme lžičku másla. Zalijeme rajčaty a necháme chviličku provařit, až omáčka trochu zhoustne.

3. Dokončíme omáčku

Omáčku podle chuti trochu dosladíme, dosolíme, dopepříme a přidáme sušené oregano. Na závěr do omáčky přidáme těstoviny (s trochou vody, ve které se vařily) a nakrájená sušená rajčata, nasekanou bazalku, promícháme a na závěr přidáme i baby špenát. Špenát teplem hezky zavadne a zmenší svůj objem. Vše zamícháme s trochu nastrouhaného sýra.

4. Podáváme

Servírujeme s parmazánem nebo pecorinem zakápnuté trochou olivového oleje a s čerstvou bazalkou.

5. Tip na závěr

Omáčce vůbec neuškodí, když k rajčatům přidáte lžíci mascarpone nebo těstoviny na závěr dochutíte ještě lžící bazalkového pesta.

Nakupte potřebné ingredience

Sušená rajčata (10 ks)

Filety z lososa (1 ks)

Olivový olej (3 lžíce)

Cibule (1 ks)

Česnek (3 stroužky)

Máslo (1 lžíce)

Třtinový cukr (1 lžíce)

Drcená rajčata (300 g)

Čerstvá bazalka (1 lžíce)

Citron (1 ks)

Sušené oregano (1 lžíce)

Parmazán (30 g)

Krátké těstoviny (400 g)

Baby špenát (100 g)