0
K pokladně

Kuřecí koláč s houbami

Kuřecí koláč s houbami

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

6 g Uzená paprika
5 g Muškátový oříšek
1 ks Vejce
275 g Listové těsto
200 ml Zakysaná smetana
300 ml Kuřecí vývar
2 g Hladká mouka
1 větviček Tymián
2 stroužek Česnek
250 g Žampióny
180 g Šalotka
1 g Kuřecí prsa
0.01 lžíce Olej
100 g Anglická slanina

Postup přípravy

1.

Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Ty osolte, opepřete a posypte uzenou paprikou.

2.

Rozpalte pánev a kuřecí maso na oleji osmahněte dozlatova spolu se slaninou, kterou jste nakrájeli na kostičky. Přidejte šalotky nakrájené na čtvrtiny a očištěné houby nakrájené na plátky. Osolte a opepřete.

3.

Vše zaprašte moukou a ještě chvíli restujte. Poté přilijte vývar a vmíchejte smetanu, přidejte prolisovaný česnek. Do pánve nastrouhejte kus muškátového oříšku a přidejte celé větvičky tymiánu.

4.

Vařte, dokud tekutina nezhoustne do krémové konzistence, a poté vyjměte tymián. Kuřecí směs nalijte do formy na koláč (o průměru asi 20 cm) a překryjte listovým těstem. Okraje nedbale zmuchlejte.

5.

Těsto potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova.

6.

TIP: Pokud jste směs smažili v pánvi, která se smí použít i v troubě, nemusíte směs přelévat do formy na koláč a pečte rovnou v pánvi.

Nakupte potřebné ingredience

Uzená paprika (6 g)

Muškátový oříšek (5 g)

Vejce (1 ks)

Listové těsto (275 g)

Zakysaná smetana (200 ml)

Kuřecí vývar (300 ml)

Hladká mouka (2 g)

Tymián (1větviček)

Česnek (2 stroužek)

Žampióny (250 g)

Šalotka (180 g)

Kuřecí prsa (1 g)

Olej (0.01 lžíce)

Anglická slanina (100 g)