0
K pokladně

Okurkový salát s fetou a koprem

Okurkový salát s fetou a koprem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Salátová okurka
1 ks Červená cibule
400 g Vařená cizrna
20 větviček Salát
100 g Sýr feta
1 lžíce Pistácie
0.2 větvičky Kopr
8 lžíce Olivový olej
1 lžíce Vinný ocet
1 lžíce Citronová šťáva
0.1 lžíce Med
5 g Pepř
5 g Sůl

Postup přípravy

1.

Smíchejte olivový olej, vinný ocet, citronovou šťávu, lžičku medu a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Zálivka je hotová.

2.

Okurku omyjte, červenou cibuli zbavte slupky a nakrájejte na tenké plátky. Cizrnu sceďte a propláchněte studenou vodou. Nechte okapat a přendejte společně s nakrájenou zeleninou a salátovými listy do mísy. Přidejte dresink a zlehka promíchejte.

3.

Salát rozdělte do dvou misek nebo talířů, přidejte kousky fety a nadrobno nasekané pistácie a kopr.

Nakupte potřebné ingredience

Salátová okurka (1 ks)

Červená cibule (1 ks)

Vařená cizrna (400 g)

Salát (20větviček)

Sýr feta (100 g)

Pistácie (1 lžíce)

Kopr (0.2větvičky)

Olivový olej (8 lžíce)

Vinný ocet (1 lžíce)

Citronová šťáva (1 lžíce)

Med (0.1 lžíce)

Pepř (5 g)

Sůl (5 g)