0
K pokladně

Flíčky s pečeným zelím a slaninou

Flíčky s pečeným zelím a slaninou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Bílé zelí
0.2 g Anglická slanina
250 g Těstovinové flíčky
1 ks Cibule
1 lžíce Kmín
8 g Sůl
5 g Pepř
8 g Pažitka

Postup přípravy

1. Začneme na pánvi

Nejprve si slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli na jemno a zelí na proužky. Na pánvi orestujte dozlatova slaninu. Pak ji vyndejte a dejte stranou. Ve výpeku opečte cibulku do světle hněda.

2. Šup do trouby

Nyní si připravte pekáč s víkem a v něm zamíchejte nasekané zelí společně s opečenou slaninou (trochu si jí nechte na ozdobu) a cibulkou. Přidejte kmín a pepř. Pekáč zaklopte a dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 30 minut.

3. Uvaříme flíčky podáváme

Mezitím si uvařte v osolené vodě těstovinové flíčky. Upečené změklé zelí nyní zamíchejte s uvařenými flíčky a dle chuti osolte. Podávejte dozdobené zbytkem orestované slaniny a s nasekanou pažitkou.

Nakupte potřebné ingredience

Bílé zelí (1 ks)

Anglická slanina (0.2 g)

Těstovinové flíčky (250 g)

Cibule (1 ks)

Kmín (1 lžíce)

Sůl (8 g)

Pepř (5 g)

Pažitka (8 g)