0
K pokladně

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Čočka
1 ks Cibule žlutá volná
1 lžíce Mouka pšeničná hladká
1 lžíce Slunečnicový olej
3 lžíce Jablečný ocet
1 ks Krupice cukr bílý
40 g Pepř černý
3 ks Nové koření
3 ks Bobkový list
3 ks Vejce

Postup přípravy

1. Čočku nejdříve namočíme

Čočku namočíme asi na 2 hodiny, slijeme z ní vodu a uvaříme spolu s bobkovým listem a novým kořením do měkka podle návodu na obalu (obvykle okolo 30 minut). Slijeme vodu, čočku scedíme a necháme jednu mističku vývaru z čočky stranou.

2. Dostatečně povaříme

Na oleji si opečeme cibulku, zasypeme jednou lžící mouky, dobře orestujeme, zalijeme 1 dcl zeleninového vývaru, dobře provaříme. Přisypeme čočku, dobře osolíme, opepříme a okyselíme octem. Pokud se čočka zdá být příliš suchá, podlijeme ještě vývarem z čočky a provaříme. Pokud je čočka příliš kyselá, stačí jí trochu dosladit cukrem.

3. Můžeme se do toho pustit

Čočku podáváme s uvařeným vejcem.

Nakupte potřebné ingredience

Čočka (250 g)

Cibule žlutá volná (1 ks)

Mouka pšeničná hladká (1 lžíce)

Slunečnicový olej (1 lžíce)

Jablečný ocet (3 lžíce)

Krupice cukr bílý (1 ks)

Pepř černý (40 g)

Nové koření (3 ks)

Bobkový list (3 ks)

Vejce (3 ks)