0
K pokladně

Pečená ovesná kaše s jahodami a kokosem

Pečená ovesná kaše s jahodami a kokosem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

5 lžíce Ovesné vločky jemné
2 lžíce Cukr Hnědý třtinový
2 lžíce Kokos strouhaný
5 ks Jahody
2 lžíce Mandle plátky
15 lžíce Mléko polotučné
1 ks Máslo

Postup přípravy

1.

Troubu rozehřejeme na 190 stupňů.

2. Dvě sladké porce

V míse smícháme ovesné vločky, kokos, hnědý cukr, na malé kousky nakrájené jahody a mandle. Přidáme mléko a vzniklou směs rozdělíme do dvou máslem vymazaných jednoporcových zapékacích misek, aby dosahovala asi do 2/3 jejich objemu. Navrch každé porce dáme ještě asi půl lžičky másla.

3. Zapečená chutná nejlépe

Kaši dáme péct na 20 minut. Podáváme s čerstvými jahodami.

Nakupte potřebné ingredience

Ovesné vločky jemné (5 lžíce)

Cukr Hnědý třtinový (2 lžíce)

Kokos strouhaný (2 lžíce)

Jahody (5 ks)

Mandle plátky (2 lžíce)

Mléko polotučné (15 lžíce)

Máslo (1 ks)