0
K pokladně

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1500 g Brambory konzumní pozdní 2 kg - varný typ "A"
1 ks Okurka hadovka (cca 330g)
2 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
2 větviček Kopr řezaný balený 30g
2 ks J.C. Horn Bobkový list 4g
4 lžíce Kand Vinný bílý ocet 0,5l
0 lžíce Rostlinný jedlý olej 1l
1 g Vitana Kmín drcený 28g
1 ks Solsanka Mořská sůl s jodem a fluorem 1kg
1 ks Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g
100 ml Konečně vývar — zeleninový 450ml

Postup přípravy

1. Brambory jsou základ

Brambory omyjeme a se slupkou vložíme do většího kastrolu. Přidáme bobkový list a sůl, vaříme 20 minut, slijeme a necháme vychladit. Potom brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme je do větší mísy.

2. Dochutíme

Na tenká kolečka nakrájíme také cibuli, okurku a přidáme do salátu. Směs dochutíme solí, pepřem, drceným kmínem, octem a olejem. Zalijeme horkým zeleninovým vývarem.

3. Na noc do lednice

Salát zlehka promícháme a necháme nejlépe přes noc v lednici vychladit.

Nakupte potřebné ingredience

Brambory konzumní pozdní 2 kg - varný typ "A" (1500 g)

Okurka hadovka (cca 330g) (1 ks)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (2 ks)

Kopr řezaný balený 30g (2větviček)

J.C. Horn Bobkový list 4g (2 ks)

Kand Vinný bílý ocet 0,5l (4 lžíce)

Rostlinný jedlý olej 1l (0 lžíce)

Vitana Kmín drcený 28g (1 g)

Solsanka Mořská sůl s jodem a fluorem 1kg (1 ks)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (1 ks)

Konečně vývar — zeleninový 450ml (100 ml)