0
K pokladně

Bramborový salát s rukolou

Bramborový salát s rukolou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1500 g Brambory konzumní pozdní 2 kg - varný typ "A"
1 ks Cibule červená (cca 250g)
5 ks Hamé Nakládané Okurky 5 - 7 cm 660g
50 g Salát Rukola 125g
1 ks Solsanka Mořská sůl s jodem a fluorem 1kg
100 ml Borges Original Extra panenský olivový olej 500ml
3 lžíce Kand Vinný bílý ocet 0,5l
5 g Medokomerc Med luční 250g
1 ks J.C. Horn Pepř černý mletý 15g

Postup přípravy

1. Brambory povaříme tak akorát

Brambory uvaříme ve slupce, měly by změknout, ale zůstat pevné. Scedíme je, necháme trochu – ale ne zcela – zchladnout a oloupeme. Každou bramboru překrojíme na půl a pokrájíme na půlcentimetrové plátky.

2. Přidáme cibule a okurky

Cibuli oloupeme, spolu s okurkami nakrájíme na tenké plátky a přidáme k bramborám.

3. Zalijeme a můžeme servírovat

Smícháme ingredience na zálivku a nalijeme ji na ještě teplé brambory. Vlahé brambory lépe vstřebají všechny chutě. Promícháme a ochutnáme, jestli není potřeba dosolit. Nakonec k bramborám přidáme rukolu, jemně promícháme a hned servírujeme.

Nakupte potřebné ingredience

Brambory konzumní pozdní 2 kg - varný typ "A" (1500 g)

Cibule červená (cca 250g) (1 ks)

Hamé Nakládané Okurky 5 - 7 cm 660g (5 ks)

Salát Rukola 125g (50 g)

Solsanka Mořská sůl s jodem a fluorem 1kg (1 ks)

Borges Original Extra panenský olivový olej 500ml (100 ml)

Kand Vinný bílý ocet 0,5l (3 lžíce)

Medokomerc Med luční 250g (5 g)

J.C. Horn Pepř černý mletý 15g (1 ks)