0
K pokladně

Ryba v solné krustě

Ryba v solné krustě

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Vlk mořský kuchaný (cca 250g)
2 větvičky Tymián květináč "13 cm”
500 g Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg
2500 g Druid Italská mořská sůl hrubozrnná 1000g
1 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks

Postup přípravy

1.

Troubu rozehřejeme na 200 °C.

2. Rybu ochutíme

Rybu uvnitř osolíme a vložíme do ní tymián.

3. Umícháme solnou směs

Všechnu sůl nasypeme do větší mísy, přidáme bílek, vodu a promícháme.

4. Pečeme asi 30 minut

Plech vyložíme pečicím papírem, na něj ze soli vytvoříme tenkou vrstvu, na ni položíme rybu a pečlivě ji zakryjeme poctivou vrstvou solné směsi. Dáme do trouby a pečeme 30 minut. Během pečení sůl ztvrdne a vytvoří pevnou krustu.

5. Opatrně naporcujeme

Po upečení lžičkou krustu opatrně rozbijeme, odstraníme ji, opatrně vyjmeme rybu a naporcujeme ji.

Nakupte potřebné ingredience

Vlk mořský kuchaný (cca 250g) (250 g)

Tymián květináč "13 cm” (2větvičky)

Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg (500 g)

Druid Italská mořská sůl hrubozrnná 1000g (2500 g)

Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks (1 ks)