0
K pokladně

Vaječný koňak

Vaječný koňak

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 ml Kondenzované mléko
200 ml Plnotučné mléko
100 g Třtinový cukr
1 ks Vanilkový lusk
4 ks Žloutek
300 ml Rum

Postup přípravy

1. Mícháme

Vanilkový lusk si nařízneme a vyjmeme z něj semínka. Do mísy nalijeme kondenzované mléko a plnotučné mléko, přisypeme třtinový cukr, vanilková semínka a přihodíme i vydlabaný vanilkový lusk. Vše metličkou zamícháme a dobře zašleháme i žloutky.

2. Vaříme a ochutíme

Mísu postavíme nad horkou vodní lázeň a za stálého míchání necháme zhoustnout. Pomocí prstu vyzkoušíme teplotu, když už směs pálí, odstavíme ji z tepla a přilijeme rum. Mísu přendáme do studené vodní lázně a metličkou mícháme do vychladnutí.

3. Čas ochutnat

Skleničku koňaku podáváme ozdobenou špetkou skořice.

Nakupte potřebné ingredience

Kondenzované mléko (200 ml)

Plnotučné mléko (200 ml)

Třtinový cukr (100 g)

Vanilkový lusk (1 ks)

Žloutek (4 ks)

Rum (300 ml)