Do hodinky
1 porce
Do hlubší, ideálně litinové pánve dejte na 50g másla smažit na hrubo nakrájenou cibuli. Až zprůhlední, přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku. Po necelé minutě přidejte očištěná a nakrájená husí játra, tymián a rozmarýn. Ze všech stran játra opečte a následně je podlijte brandy. Alkohol se během pár minut odpaří. Nyní pánev přikryjte poklicí a na mírném ohni vše duste asi 5 minut. Poté zkuste jeden kousek jater rozříznout a přesvědčte se, že není syrový.
Pokud máte rádi paštiku hrubší, tak asi 2 kousky jater z pánve vyndejte a nakrájejte zvlášť. Nyní celý, ještě horký, obsah pánve rozmixujte a přidejte k němu cca 100 g nakrájeného povoleného másla (ale ne rozpuštěného). Celý obsah rozmixujte dohladka. Paštiku přendejte do misky a dochuťte ji solí, nasekanými sušenými brusinkami, případně mandlemi či povařenými nasekanými jedlými kaštany. Nezapomeňte zamíchat i nakrájené kousky jater!
Paštiku nyní přendejte do zavařovací sklenice či keramické formy, její povrch zalijte rozpuštěným máslem a posypte celými kuličkami barevného pepře. Paštiku nechte zcela zchladnout v lednici.