0
K pokladně

Kávová Panna Cotta

Kávová Panna Cotta

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

450 ml 450 ml 30% smetany
50 ml Espresso
4 lžíce Cukr
1 ks Vanilka lusk
4 ks Želatina platková
4 lžíce Pistacie nesolené

Postup přípravy

1.

Plátky želatiny namočte do studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly.

2.

Smetanu, espresso, cukr a semínka vanilkového lusku dejte do rendlíku a zahřejte těsně pod bod varu. Jakmile bude směs ohřátá na požadovanou teplotu, odstavte rendlík z plotny.

3.

Nabobtnanou želatinu vyždímejte a pečlivě rozmíchejte v ohřáté smetaně. Horkou směs nalévejte do připravených skleniček nebo mističek. Ty pak dejte chladit ideálně přes noc do lednice.

4.

Pistácie nasekejte nahrubo a před podáváním jimi ozdobte každou panna cottu.

Nakupte potřebné ingredience

450 ml 30% smetany (450 ml)

Espresso (50 ml)

Cukr (4 lžíce)

Vanilka lusk (1 ks)

Želatina platková (4 ks)

Pistacie nesolené (4 lžíce)