0
K pokladně

Dýňová polévka se slaninou a kozím sýrem

Dýňová polévka se slaninou a kozím sýrem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Dýně máslová (cca 2000g)
1 ks Paprika červená (cca 200g)
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
2 stroužky Česnek (cca 70g)
2 lžíce Ballester Extra panenský olivový olej 500ml
4 plátky Maso Brejcha Anglická slanina krájená 100g
20 g Farma Pěnčín Bio Kozí sýr tavený přírodní 100g
3 plátky Tymián květináč "13 cm”
4 větvičky Petržel listová řezaná balená 30g
300 ml Konečně vývar — kuřecí 450 ml
0 ks Vitana Chilli kousky 20g
1 ks Kotányi Pepř černý mletý 20g

Postup přípravy

1. Upečeme si dýni

Dýni oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme jadřince. Dýni nakrájíme na menší kostky, vložíme do pekáče společně s nakrájenou cibulí, česnekem, paprikou, tymiánem a olivovým olejem. Směs dochutíme solí, pepřem a promícháme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, zapečeme cca 20 minut do změknutí dýně.

2. Povaříme s vývarem

Potom směs přesuneme do kastrolu, zalijeme vývarem, vaříme cca 10 minut. Polévku tyčovým mixerem rozmixujeme.

3. Hurá na talíř

Na pánvi osmahneme nakrájené plátky slaniny. Polévku servírujeme s kozím sýrem, slaninou, posypeme petrželkou a chilli vločkami.

Nakupte potřebné ingredience

Dýně máslová (cca 2000g) (1 ks)

Paprika červená (cca 200g) (1 ks)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Česnek (cca 70g) (2 stroužky)

Ballester Extra panenský olivový olej 500ml (2 lžíce)

Maso Brejcha Anglická slanina krájená 100g (4plátky)

Farma Pěnčín Bio Kozí sýr tavený přírodní 100g (20 g)

Tymián květináč "13 cm” (3plátky)

Petržel listová řezaná balená 30g (4větvičky)

Konečně vývar — kuřecí 450 ml (300 ml)

Vitana Chilli kousky 20g (0 ks)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (1 ks)