0
K pokladně

Grilovaná dýně s omáčkou z gorgonzoly

Grilovaná dýně s omáčkou z gorgonzoly

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Dýně Hokaido (cca 750g)
1 ks Ballester Extra panenský olivový olej 500ml
2 větvičky Šalvěj řezaná balená 30g
0 ks Mořská sůl 110g
1 ks Kotányi Pepř černý mletý 20g
100 g Galbani Gorgonzola 150g
100 ml Mlékárna Kunín smetana 12% 200g
1 ks Bonitas Bio Dyňová semínka 100g
1 ks Medokomerc Med květový 250g

Postup přípravy

1. Nastavíme troubu

Troubu nastavíme na grilování na 220°C.

2. Vydlabeme dýni

Dýni přepůlíme a vydlabejme všechny semínka uvnitř dýně. Každou polovinu pak rozkrojíme na 4 stejně velké díly. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme péct na 20 - 30 minut do změknutí spolu s šalvějí.

3. Bude i gorgonzolová omáčka

Než se dýně upeče, vytvoříme si omáčku. Smetanu zahřejeme v menším rendlíku a rozpustíme v ní gorgonzolu. Za stálého míchání dochutíme pepřem a troškou soli. Se solí opatrně, sýr je sám o sobě slaný. Jakmile se všechen sýr rozpustí, stáhneme z plamene.

4. Můžeme podávat

Upečenou dýni naservírujeme na talíř, zakápneme lehce medem, přidáme omáčku z gorgonzoly, nakonec orestovaná semínka dýně a čerstvou šalvěj.

Nakupte potřebné ingredience

Dýně Hokaido (cca 750g) (1 ks)

Ballester Extra panenský olivový olej 500ml (1 ks)

Šalvěj řezaná balená 30g (2větvičky)

Mořská sůl 110g (0 ks)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (1 ks)

Galbani Gorgonzola 150g (100 g)

Mlékárna Kunín smetana 12% 200g (100 ml)

Bonitas Bio Dyňová semínka 100g (1 ks)

Medokomerc Med květový 250g (1 ks)