0
K pokladně

Dýňová bábovka

Dýňová bábovka

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Dýně Hokaido (cca 750g)
3 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks
250 g Country Life Cukr třtinový tmavý 500 g
0 ml Slunečnicový olej 1l
4 ml Dr. Oetker Aroma vanilkové 38ml
200 g Efko Jablečné pyré 700g
0 g Country Life Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1kg
1 ks Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g
1 lžíce Kotányi Skořice mletá 25g
4 g Kotányi Zázvor mletý 22g
50 g Diana Pekanové ořechy 100 g
1 ks Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
0 ks Babiččina Volba Mouka hrubá pšeničná 1kg

Postup přípravy

1. Předem rozehřejeme troubu

Troubu rozehřejeme na 160°C a formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

2. Vydlabeme dýni

Dýni rozkrojíme a vydlabeme z ní semínka. Dužinu nastrouháme na jemném struhadle.

3. Vejce musíme vyšlehat

Vejce vyšleháme v míse s cukrem do hladké pěny. Přidáme olej, vanilkový extrakt, jablečné pyré a vše dobře promícháme.

4. Připravíme sypkou směs

V druhé míse smícháme všechny suché ingredience včetně koření a ořechů nasekaných nahrubo.

5. Můžeme péct

Teď spojíme obě směsi dohromady a přidáme nastrouhanou dýni. Dobře promícháme a těsto přelijeme do formy. Pečeme 1 hodinu.

Nakupte potřebné ingredience

Dýně Hokaido (cca 750g) (300 g)

Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks (3 ks)

Country Life Cukr třtinový tmavý 500 g (250 g)

Slunečnicový olej 1l (0 ml)

Dr. Oetker Aroma vanilkové 38ml (4 ml)

Efko Jablečné pyré 700g (200 g)

Country Life Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1kg (0 g)

Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g (1 ks)

Kotányi Skořice mletá 25g (1 lžíce)

Kotányi Zázvor mletý 22g (4 g)

Diana Pekanové ořechy 100 g (50 g)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (1 ks)

Babiččina Volba Mouka hrubá pšeničná 1kg (0 ks)