Do dvou hodin
1 porce
Vejce si rozklepneme a oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáme polovinu vody (5 lžic). Až bude směs nadýchaná, přisypeme opatrně namleté ořechy a stěrkou je vmícháme. Potom po částech vmícháme zbylou vodu a hladkou mouku s práškem do pečiva.
Bílky vyšleháme do tuha se špetkou soli. Bílky opatrně stěrkou zamícháme do žloutkové směsi. Navrstvíme do dortové formy o velikosti 26 cm a pečeme v troubě předehřáté na 180 C asi 45 minut.
Na krém si zahřejeme smetanu a vhodíme do ni čokoládu. Až se čokoláda rozpustí vše dobře zamícháme a necháme v lednici vychladit. Máslo necháme změknout do pokojové teploty, vyšleháme s cukrem, nešleháme příliš dlouho, aby se máslo nesrazilo. Na závěr přidáme směs z bílé čokolády a vyšleháme.
Dort rozkrojíme tak, aby z něj byly 3 části. Spodní část polijeme asi ½ kávy, pomažame krémem, položíme na ni druhou část dortu, postupujeme obdobně. Vršek již kávou nepoléváme, zbytek krému naneseme nahoru a po stranách.