0
K pokladně

Čokoládová bábovka s kávou

Čokoládová bábovka s kávou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

120 g Máslo
3 ks Vejce z podestýlky
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 g Hořká čokoláda 70% kakaa
75 g Smetana ke šlehání 31%
75 ml Instantní káva
300 g Hladká mouka
140 g Třtinový cukr
2 lžíce Holandské kakao

Postup přípravy

1. Vše vyšleháme

Rozklepneme si vejce do větší mísy, přidáme cukr a vše vyšleháme, až vejce zbělají a jsou napěněné. Do této směsi přidáme rozpuštěné máslo, kávu, smetanu.

2. Přidáme čokoládu

Do tekuté směsi postupně přimícháváme mouku s práškem do pečiva a na jemno nakrájenou čokoládu.

3. Těsto patří do formy

Bábovkovou formu si dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do formy a stěrkou na povrchu uhladíme.

4. Můžeme péct

Pečeme v troubě předehřáté na 180 C asi hodinu. Bábovku vyklápíme z formy ještě, když je trochu teplá.

Nakupte potřebné ingredience

Máslo (120 g)

Vejce z podestýlky (3 ks)

Kypřicí prášek do pečiva (1 ks)

Hořká čokoláda 70% kakaa (100 g)

Smetana ke šlehání 31% (75 g)

Instantní káva (75 ml)

Hladká mouka (300 g)

Třtinový cukr (140 g)

Holandské kakao (2 lžíce)