0
K pokladně

Kachní vývar

Kachní vývar

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Kachní maso
2 ks Petržel
1 ks Celer
1 ks Vývar pyramidky koření
1 lžíce Máslo
1 špetka Jedlá sůl s jodem
1 ks Vejce
2 ks Mrkev
1 ks Cibule žlutá
1 balení Vlasové nudle
1 hrst Petržel

Postup přípravy

1. Vaříme vývar

Oloupanou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na poloviny a na 1 lžičce másla je necháme opéct. Když získají barvu, přidáme k nim kosti a odřezky z kachny, pyramidku koření na vývar a sůl. Obsah hrnce zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu. Přiklopíme a na mírném plameni necháme vařit asi 3 hodiny. V průběhu varu sbíráme z povrchu hladiny pěnu, případně přilijeme vodu.

2. Polévku zcedíme

Po třech hodinách vývar zcedíme přes jemný cedník. Pokud vývar není čirý podle našich představ, ušleháme vaječný bílek a vzniklý sníh poklademe na povrch polévky. Na něj se nachytá veškerý kal a pak ho jen jednoduše odendáme z hladiny polévky.

3. Ještě zeleninu a nudle

Na pánvi s troškou másla orestujeme na nudličky nakrájenou mrkev a petržel. V jiném hrnci uvaříme do měkka v osolené vodě kapání nebo nudle do polévky.

4. A šup na talíř

Polévku servírujeme následovně: do každého talíře dáme těstoviny a orestovanou zeleninu a zalijeme je horkým vývarem. Každou porci posypeme nasekanou zelenou petrželkou.

5. Tip na závěr

Obrané kosti z pečené kachny nevyhazujeme, použijeme je na vývar! Z něj pak můžeme připravit tuto polévku nebo ho použijeme jako základ omáček.

Nakupte potřebné ingredience

Kachní maso (1 ks)

Petržel (2 ks)

Celer (1 ks)

Vývar pyramidky koření (1 ks)

Máslo (1 lžíce)

Jedlá sůl s jodem (1špetka)

Mrkev (2 ks)

Cibule žlutá (1 ks)

Vlasové nudle (1balení)

Petržel (1hrst)