0
K pokladně

Pivní polévka se sýrem cheddar

Pivní polévka se sýrem cheddar

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 lžíce Tatra Tradiční české máslo 250g
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
1 ks Mrkev (cca 200g)
1 stroužek Česnek (cca 70g)
1 lžíce Český mlynář Mouka pšeničná hladká 1 kg
200 g Président Cheddar plátkový sýr 100g
100 ml Olma Smetana 12% 210g
100 ml Konečně vývar — zeleninový 450ml
50 ml Staropramen Černé tmavé pivo ležák 0.5l
1 lžíce Boneco Premium Hořčice dijon 130g
1 ks Petržel listová řezaná balená 30g
2 plátky Nutrifree Toastový světlý chléb 165g
1 ks Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg
1 ks Nadir Pepř černý mletý 20g

Postup přípravy

1. Budeme smažit

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, nastrouhanou mrkev a krátce osmahneme. Směs zaprášíme moukou, za stálého míchání smažíme 2 minuty do mírného zezlátnutí.

2. Vařit

Potom přidáme vývar, smetanu, pivo a hořčici. Polévku přivedeme k varu, na mírném stupni vaříme 15 minut.

3. Nezapomeneme na krutony

Mezitím si připravíme krutony. Plátky toastového chleba vložíme do toustovače, po opečení nakrájíme. Můžeme je také položit na pečící plech, vložit na rozpálené trouby a opéct dozlatova.

4. A je téměř hotovo

Horkou polévku odstavíme z ohřevu, přidáme nastrouhaný sýr a necháme ho rozpustit. Dochutíme solí, pepřem. Servírujeme s krutony a petrželí.

Nakupte potřebné ingredience

Tatra Tradiční české máslo 250g (4 lžíce)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Mrkev (cca 200g) (1 ks)

Česnek (cca 70g) (1 stroužek)

Český mlynář Mouka pšeničná hladká 1 kg (1 lžíce)

Président Cheddar plátkový sýr 100g (200 g)

Olma Smetana 12% 210g (100 ml)

Konečně vývar — zeleninový 450ml (100 ml)

Staropramen Černé tmavé pivo ležák 0.5l (50 ml)

Boneco Premium Hořčice dijon 130g (1 lžíce)

Petržel listová řezaná balená 30g (1 ks)

Nutrifree Toastový světlý chléb 165g (2plátky)

Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg (1 ks)

Nadir Pepř černý mletý 20g (1 ks)