0
K pokladně

Hrušková polévka

Hrušková polévka

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Hruška
1 stroužek Česnek (cca 70g)
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
140 g Brambory sladké - Batáty (cca 320g)
250 ml Konečně vývar — zeleninový 450ml
250 ml Olma Smetana 12% 210g
1 ks Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg
1 ks J.C. Horn Pepř černý mletý 15g
1 plátky Tymián květináč "13 cm”
4 lžíce Madeta Jihočeské máslo 82% 250g

Postup přípravy

1. Vše povaříme

V kastrůlku rozpustíme 2 lžíce másla a zpěníme na něm nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme na kostičky nakrájené hrušky, oloupanou, nakrájený batát a snítku tymiánu. Směs krátce osmahneme, přidáme vývar, přivedeme k varu, vaříme pod pokličkou 20 minut do změknutí.

2. Ještě smetanu

Na závěr přidáme smetanu. Vyjmeme snítku tymiánu, rozmixujeme dohladka.

3. A servírujeme

Na pánvi s rozehřátým máslem osmažíme plátky hrušek, servírujeme k polévce.

Nakupte potřebné ingredience

Hruška (3 ks)

Česnek (cca 70g) (1 stroužek)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Brambory sladké - Batáty (cca 320g) (140 g)

Konečně vývar — zeleninový 450ml (250 ml)

Olma Smetana 12% 210g (250 ml)

Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg (1 ks)

J.C. Horn Pepř černý mletý 15g (1 ks)

Tymián květináč "13 cm” (1plátky)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (4 lžíce)