Hrušková polévka Potěšte své blízké a uvařte jim originální podzimní zdravou dobrotu s hruškami!

Zhotovení: do 30 minut
Uživatelské hodnocení:

Popis:

Sladká polévka je rarita. V restauraci na ni nenarazíte jen tak náhodou. Zato doma si ji můžete udělat kdykoliv.

Vsaďte na hrušky. Obsahují až 83 % vody. Díky tomu jsou ideálním pomocníkem při redukčních dietách. Kromě toho umí také zakročit při problémech se střevy. Pročistí je a dodávají jim potřebné živiny.

Instrukce:

1. Vše povaříme

V kastrůlku rozpustíme 2 lžíce másla a zpěníme na něm nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme na kostičky nakrájené hrušky, oloupanou, nakrájený batát a snítku tymiánu. Směs krátce osmahneme, přidáme vývar, přivedeme k varu, vaříme pod pokličkou 20 minut do změknutí.

2. Ještě smetanu

Na závěr přidáme smetanu. Vyjmeme snítku tymiánu, rozmixujeme dohladka.

3. A servírujeme

Na pánvi s rozehřátým máslem osmažíme plátky hrušek, servírujeme k polévce.
Hrušková polévka
Ingredience:
1 stroužek Česnek (cca 80g)
140 g Brambory sladké - Batáty (cca 400g)
1 ks Kotányi Pepř černý mletý 20g
250 ml Olma Smetana 12% 200g
1 ks Cibule žlutá volná (cca 120g)
4 lžíce Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
3 ks Hruška Alexander Lucas (cca 170g)
1 x plátek Tymián květináč "13 cm”
250 ml Konečně vývar — zeleninový 450ml
1 ks Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg