0
K pokladně

Čočková polévka se slaninou

Čočková polévka se slaninou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Lagris Čočka 500g
0 g Le & Co Anglická slanina speciál 200g
3 lžíce Zátkova Hladká mouka 1kg
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
1 ks Mrkev (cca 200g)
1 ks Petržel (cca 300g)
0 ks Celer (cca 830g)
2 stroužky Česnek (cca 70g)
2000 ml Konečně vývar - hovězí 450ml
1 ks J.C. Horn Majoránka drhnutá 5g
1 ks Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg
1 ks Kotányi Pepř černý mletý 20g

Postup přípravy

1. Připravíme čočku

Ideální je čočku nechat pár hodin před vařením ve vodě odležet. Pak už stačí jen vodu osolit a uvařit do měkka. Je těžké říct, jak dlouho zabere vařit čočku, aby byla měkká. Záleží na tom, jak dlouho ji necháme ve vodě odležet.

2. Krájíme, vaříme

Nakrájíme cibuli, uzené na kostičky a na jemno nastrouháme kořenovou zeleninu. To vše pak orestujeme na kapce oleje v hrnci, do kterého přidáme uvařenou čočku a vývar.

3. Poslední úpravy

Hladkou mouku si smícháme v troše vody, tím pak polévku, za stálého míchání, zahustíme. Dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Důkladně provaříme, aby v polévce nebyla cítit mouka a nakonec dozdobíme čerstvou majoránkou.

4. Tip na závěr

Místo moukou, můžeme polévku zahustit tím, že rozmixujeme 1/3 čočky.

Nakupte potřebné ingredience

Lagris Čočka 500g (200 g)

Le & Co Anglická slanina speciál 200g (0 g)

Zátkova Hladká mouka 1kg (3 lžíce)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Mrkev (cca 200g) (1 ks)

Petržel (cca 300g) (1 ks)

Celer (cca 830g) (0 ks)

Česnek (cca 70g) (2 stroužky)

Konečně vývar - hovězí 450ml (2000 ml)

J.C. Horn Majoránka drhnutá 5g (1 ks)

Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg (1 ks)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (1 ks)