0
K pokladně

Istrijská fazolová polévka Maneštra

Istrijská fazolová polévka Maneštra

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Bio hovězí žebra (cca 500g)
150 g Manolita Fazole černá 500g
1 ks Mrkev (cca 200g)
1 ks Petržel (cca 300g)
0 ks Rajčata keřík balené 500g
2 ks Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g)
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
2 stroužky Česnek (cca 70g)
0 g Bůček od českého farmáře
2 větvičky Petržel listová řezaná balená 30g
4 g Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg
4 g J.C. Horn Pepř černý mletý 15g

Postup přípravy

1. Nejdříve základ

Do hrnce vložíme kost z pršutu nebo uzená žebra spolu s fazolemi (ty předem namočíme, nejlépe přes noc), celým stroužkem česneku a celou cibulí. Vše zalijeme vodou a vaříme na mírném plameni asi 60 minut. Nyní vyjmeme cibuli a česnek a vyhodíme je.

2. Poté vše povaříme

Po hodině dáme do hrnce ostatní suroviny: nakrájené brambory, oloupané a nakrájené rajče, mrkev a petržel. Když je vše uvařené do měkka, do polévky přidáme už jen drobně nakrájenou petrželku, uzený bůček a druhý stroužek česneku. Tuto směs před tím krátce orestujeme na pánvi.

3. A servírujeme

Polévku dochutíme solí a pepřem.

Nakupte potřebné ingredience

Bio hovězí žebra (cca 500g) (1 ks)

Manolita Fazole černá 500g (150 g)

Mrkev (cca 200g) (1 ks)

Petržel (cca 300g) (1 ks)

Rajčata keřík balené 500g (0 ks)

Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g) (2 ks)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Česnek (cca 70g) (2 stroužky)

Bůček od českého farmáře (0 g)

Petržel listová řezaná balená 30g (2větvičky)

Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg (4 g)

J.C. Horn Pepř černý mletý 15g (4 g)