0
K pokladně

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
1 stroužek Zázvor 250g
3 stroužky Česnek (cca 70g)
0 ks Chilli Jalapeno 50g
1500 ml Konečně vývar — kuřecí 450 ml
2 ks Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g)
200 g Lagris čočka červená 500g
1 ks Giana Rajčata loupaná krájená 425ml
4 g J.C. Horn Kari 30g
3 větvičky Koriandr květináč "13 cm”
1 ks Citrón (cca 180g)
1 ks Ballester Extra panenský olivový olej 500ml
1 ks Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
1 ks J.C. Horn Pepř černý mletý 15g

Postup přípravy

1. Připravujeme základ

Velký hrnec si rozpálíme a rozehřejeme na něm 2 lžíce olivového oleje. Cibuli, zázvor a česnek zbavíme slupky a nakrájíme na drobno. Přidáme do hrnce spolu s chilli a lehce zarestujeme. Poté vše zalijeme zeleninovým vývarem.

2. Přidáváme suroviny

Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně velké kostičky a přidáme do polévky s červenou čočkou a krájenými rajčaty. Osolíme, přidáme kari, nakrájené stonky koriandru a vaříme přibližně 20 minut do změknutí brambor.

3. Poslední úpravy

Hotovou polévku je třeba dochutit šťávou z citrónu, solí a pepřem. Polévku necháme lehce vychladnout a rozmixujeme do hladka.

4. A servírujeme

Před servírováním zahřejeme a dozdobíme nasekanými lístky koriandru.

Nakupte potřebné ingredience

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Zázvor 250g (1 stroužek)

Česnek (cca 70g) (3 stroužky)

Chilli Jalapeno 50g (0 ks)

Konečně vývar — kuřecí 450 ml (1500 ml)

Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g) (2 ks)

Lagris čočka červená 500g (200 g)

Giana Rajčata loupaná krájená 425ml (1 ks)

J.C. Horn Kari 30g (4 g)

Koriandr květináč "13 cm” (3větvičky)

Citrón (cca 180g) (1 ks)

Ballester Extra panenský olivový olej 500ml (1 ks)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (1 ks)

J.C. Horn Pepř černý mletý 15g (1 ks)