Pečené kuřátko na citronu

Zhotovení: do 60 minut
Uživatelské hodnocení:

Instrukce:

1. První krůčky

Necháme si nahřát troubu na 200 °C a mezitím nasekáme lístky připravených bylinek, které pak smícháme dohromady v malé mističce. Všechny citrony rozkrojíme na poloviny a připravíme si 6 neloupaných stroužků česneku.

2. Pustíme se do kuřátka

Kuře omyjeme a ostrým nožem rozřízneme hřbet tak, abychom mohli snadno vyjmout páteř. Kuřátko osušíme, potřeme olivovým olejem a posypeme směsí soli a pepře. Nakonec ho vložíme na pekáček, kde doděláme zbytek.

3. Šup s ním na pekáč

Do kapsy, která vznikla po vyjmutí páteře, napěchujeme připravené bylinky. Pak kuřátko obložíme nachystanými citrony, česnekem a dalšími lístky bylinek. Nakonec maso ještě jednou pokapeme olivovým olejem a necháme péct cca 45 minut. Kuře pravidelně kontrolujeme a v případě nutnosti podléváme vodou a potíráme olivovým olejem.
Pečené kuřátko na citronu
Ingredience:
6 stroužky Česnek (cca 80g)
4 ks Citrón (cca 130g)
1 ks Kaiser Franz Josef Exclusive Extra…
1 ks Bazalka květináč "13 cm”
1 ks Oregano květináč "13 cm”
1 ks Tymián květináč "13 cm”
1 lžíce Vitana Pepř černý celý 18g
1 ks Raciola Kuře A čerstvé (cca 1,4kg)
1 lžíce Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg