0
K pokladně

Italský salát s rybou na grilu

Italský salát s rybou na grilu

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 g Rybí filety
1 ks Panenský olivový olej
2 ks Fenykl
0.1 lžíce Balzamikový ocet
2 ks Citron
8 ks Rajčata
4 větvičky Oregáno
1 lžíce Pepř
1 ks Chilli paprička

Postup přípravy

1. Připravíme filety

Na gril se hodí většina ryb, takže můžeme bez obav vybírat. Za nás doporučujeme třeba filety z lososa nebo z tilápie. Smícháme několik lžic olivového oleje, šťávu vymačkanou z citronu a špetku soli a čerstvě namletého pepře. Vzniklou směsí maso potřeme.

2. Jde se grilovat

Než začneme rybu grilovat, pořádně umyjeme rošt. Pokud na něm zůstanou nečistoty, maso se tím spíš připeče. Jakmile máme umyto, tak předem rozpálíme gril a filety vložíme na tu část roštu, kde je největší žár. Pokud mají filety kůži, grilujeme kůží dolů. Necháme je na roštu asi 2 minuty. Pokud se maso začne rozpadat, nemusíme se bát. Do salátu ho stejně budeme trhat na kousky.

3. Mícháme salát

Rajčata nakrájíme na tenké plátky a posypeme je špetkou pepře, případně solí. Fenykl nasekáme najemno a vložíme ho do misky spolu se směsí olivového oleje a citronové šťávy. Pak ho osolíme, opepříme a obložíme s ním plátky rajčat na talíři.

4. Podáváme

Nakonec k salátu vložíme natrhané kousky ryby. Vše posypeme zbylým fenyklem, zakápneme balzamikovým octem a posypeme najemno nakrájenou chilli papričkou.

Nakupte potřebné ingredience

Rybí filety (2 g)

Panenský olivový olej (1 ks)

Fenykl (2 ks)

Balzamikový ocet (0.1 lžíce)

Citron (2 ks)

Rajčata (8 ks)

Oregáno (4větvičky)

Pepř (1 lžíce)

Chilli paprička (1 ks)