0
K pokladně

Tilápie s bramborovým salátem

Tilápie s bramborovým salátem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Filet z tilápie
2 ks Brambory
2 stroužky Česnek
4 ks Naložené okurky
1 ks Cibule červená
1 ks Jarní cibulka
0 ks Řecký jogurt
125 g Špenát
2 lžíce Majonéza
1 ks Citron

Postup přípravy

1. Příprava ingrediencí

Naplníme hrnec vodou, osolíme a přivedeme k varu. Mezitím si omyjeme a osušíme všechny ingredience. Okurky nakrájíme na malé kousky, česnek oloupeme a jeden stroužek jemně rozkrájíme. Druhý si připravíme k lisování. Brambory nakrájíme na velké kousky. Jarní cibulku i červenou cibuli si nakrájíme najemno.

2. Vaříme brambory

Do vroucí vody přidáme brambory a necháme je vařit necelou čtvrt hodinu. Jakmile změknou, vyndáme je ven a opláchneme je proudem studené vody. Vložíme je do středně velké mísy a tam je necháme vychladnout alespoň pět minut.

3. Rozpálíme pánev na tilápii

Zatímco se brambory chladí, předehřejeme si na velké pánvi trochu olivového oleje. Filety z tilápie osušíme papírovými ubrousky, osolíme a opepříme. Filety dáme na horkou pánev kůží dolů a necháme je vařit 3 až 5 minut, dokud nezezlátnou a nepropečou se.

4. Čas na salát

Do mísy s brambory přidáme nakrájené okurky, lisovaný česnek, majonézu, jogurt a červenou cibuli. Vše zakápneme šťávou z půlky citrónu, přidáme sůl a pepř a promícháme.

5. Cibulka a špenát

Pánev, na které jsme smažili rybu, lehce otřeme. Přidáme kapku olivového oleje a ohřejeme ho na středním plameni. Přidáme nasekanou jarní cibulku, nakrájený česnek a obojí smažíme 1 – 2 minuty, dokud cibulka nezezlátne. Přidáme špenát a sundáme pánev z plotny. Vše promícháme, dokud špenát lehce neseschne, a dochutíme solí a pepřem. Pokud špenát sesychá moc, odstraníme ho z pánve, aby na něj teplota přestala působit. Nakonec vše zakápneme trochou citronové šťávy.

6. Podáváme

Filety podáváme s bramborovým salátem na jednom talíři, špenát na druhém. Pokud máme chuť, můžeme pokrm ozdobit plátky citrónu.

Nakupte potřebné ingredience

Filet z tilápie (2 ks)

Brambory (2 ks)

Česnek (2 stroužky)

Naložené okurky (4 ks)

Cibule červená (1 ks)

Jarní cibulka (1 ks)

Řecký jogurt (0 ks)

Špenát (125 g)

Majonéza (2 lžíce)

Citron (1 ks)