0
K pokladně

Sklizňový salát s plísňovým sýrem

Sklizňový salát s plísňovým sýrem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Avokádo
2 ks Rajčata
50 g Plísňový sýr
0 ks Červená cibule
65 g Vlašské ořechy
75 ml Olivový olej
10 větviček Špenát
2 lžíce Červený vinný ocet
1 g Sušené brusinky
2 lžíce Malinový džem

Postup přípravy

1. Připravujeme a krájíme

Nejprve si předehřejeme troubu na 190 ° C. Jádra vlašských ořechů nasekáme na drobno. Listy špenátu pečlivě omyjeme a natrháme na malé kousíčky. Modrý sýr nastrouháme, avokádo oloupeme, zbavíme jádra a nakrájíme na kostičky. Najemno nakrájíme i rajčata a půlku červené cibule.

2. Pečeme ořechy

Nasekané vlašské ořechy rozprostřeme do jedné vrstvy na pečící papír a necháme je v předehřáté troubě alespoň 5 minut opékat. Jakmile nám začnou hnědnout, máme vyhráno.

3. Šup s tím do mísy

Do velké mísy hodíme natrhaný špenát, připravené vlašské ořechy, sušené brusinky, nastrouhaný sýr, rajčata, avokádo i červenou cibuli. Všechno pečlivě zamícháme.

4. Jak na zálivku

V malé misce si smícháme dohromady ocet, olivový olej a přidat můžeme i pepř a sůl, záleží na naší chuti. Před servírováním nalijeme směs na salát a důkladně ho promícháme.

Nakupte potřebné ingredience

Avokádo (1 ks)

Rajčata (2 ks)

Plísňový sýr (50 g)

Červená cibule (0 ks)

Vlašské ořechy (65 g)

Olivový olej (75 ml)

Špenát (10větviček)

Červený vinný ocet (2 lžíce)

Sušené brusinky (1 g)

Malinový džem (2 lžíce)