Do hodinky
1 porce
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a pořádně naklepeme. Dle chuti je můžeme posypat solí a pepřem. Mezitím si vyhřejeme pánev na středním plameni a vymažeme ji buďto olivovým olejem nebo máslem.
Kuřecí plátky dáme na pánev a necháme je vařit cca minutku. Pak je otočíme, přejdeme na malý plamen a pánev přikryjeme pokličkou. Klíč je v trpělivosti - maso teď necháme 10 minut dusit pod pokličkou a nebudeme ji zvedat. Po 10 minutách plamen vypneme, ale pokličku ještě necháme na místě.
Maso pod pokličkou necháme dalších 10 minut odpočívat. Teprve pak ho můžeme zkontrolovat. Je-li uvnitř bílé, jsme s ním hotovi, stačí ho už jen nakrájet tak, aby se hodilo do sendviče.
Do vyhřáté trouby dáme krajíce chleba a pár minut je tam necháme, aby byly pěkně křupavé. Mezitím vezmeme plátky slaniny a rozprostřeme je na rozpálenou pánvičku. Občas ji otočíme a necháme smažit podle chuti. Můžeme klidně dokřupava, jen je třeba pamatovat na to, že slanina pak půjde těžko propíchnout špejlí a nemusí v sendviči držet.
Důkladně si omyjeme všechnu zeleninu. Rajčata s červenou cibulí nakrájíme na tenká kolečka. Salát zas necháme okapat a listy natrháme tak, aby nám pasovaly do sendviče a nevykukovaly ven.
Chleby vyndáme z trouby a potřeme máslem. Na jednu půlku pak postupně naskládáme listy salátu, červenou cibuli, tenký plátek nakrájených kuřecích prsíček, slaninu a nakrájená rajčata. Nakonec vše přikryjeme druhým krajícem.
Každý sendvič můžeme podélně rozříznout na polovinu. Doporučujeme do něj zapíchnout kousek špejle, aby držel pohromadě - jen na ni pak nesmíme zapomenout, než se zakousneme. :) Teď už stačí jen zabalit a vydatný oběd na cesty je hotový. Přejeme dobrou chuť a výletu zdar! :)
Očekáváme 24. 4. dopoledne