0
K pokladně

Pochoutka z hovězího krku

Pochoutka z hovězího krku

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1.6 g Hovězí krk
50 g Hladká mouka
0.2 ml Olej
200 g Kořenová zelenina
50 g Cibulka
2 větvičky Rozmarýn
2 větvičky Tymián
500 ml Kuřecí vývar
0.66 ml Červené víno
0.4 g Žampiony
0.2 g Máslo
5 g Mletý pepř
5 g Sůl
5 g Sůl
0.8 g Brambory
50 ml Smetana
0.05 ml Mléko

Postup přípravy

1. Připravíme masíčko

Maso nejprve omyjeme, necháme okapat a nakrájíme ho na větší kostky. Posypeme ho moukou a pečeme na oleji, dokud nezměkne. Hotové maso vyjmeme a odložíme stranou.

2. Jdeme dusit

Do stejného hrnce přidáme trochu oleje a opečeme na něm nakrájenou zeleninu spolu s cibulkou, dokud cibulka nezezlátne. Do tohoto základu vložíme opečené maso spolu s bylinkami a vše zalijeme vývarem a červeným vínem. Směs dusíme při 120 °C přibližně 2 hodiny. Nakonec maso vyjmeme a šťávu svaříme na polovinu.

3. Restujeme žampiony

Žampiony pečlivě očistíme od všech nečistot a nakrájíme na čtvrtky. Pak je orestujeme na másle, osolíme a opepříme.

4. Vyrobíme pyré

Oloupané a uvařené brambory musíme nejprve rozšťouchat. Teprve pak je smícháme s teplou smetanou a mlékem a vyšleháme z nich hedvábný krém, který můžeme podle chuti osolit.

5. Podáváme

Maso s brambory a žampiony podáváme společně na jednom talíři. Máme-li chuť, můžeme je navíc ozdobit rozmarýnem a brusinkami. Máme hotovo! Všem milovníkům masa přejeme dobrou chuť! :)

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí krk (1.6 g)

Hladká mouka (50 g)

Olej (0.2 ml)

Kořenová zelenina (200 g)

Cibulka (50 g)

Rozmarýn (2větvičky)

Tymián (2větvičky)

Kuřecí vývar (500 ml)

Červené víno (0.66 ml)

Žampiony (0.4 g)

Máslo (0.2 g)

Mletý pepř (5 g)

Sůl (5 g)

Sůl (5 g)

Brambory (0.8 g)

Smetana (50 ml)

Mléko (0.05 ml)