0
K pokladně

Domácí Roastbeef

Domácí Roastbeef

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Hovězí váleček
0 ks Hovězí bujón
10 g sůl
10 g Pepř
1 lžíce Sádlo
0 lžíce Máslo

Postup přípravy

1. Výběr masa

Základem dobrého roastbeefu je kvalitní maso. Proto jsme si vybrali Křemešnický bio hovězí váleček, jehož maso je šťavnaté a lahodné. Na recept však můžete použít i hovězí roštěné maso.

2. Šup s masem na pánev

Hovězí váleček celý opepříme, osolíme a pak ho ze všech stran osmahneme na rozpáleném sádle. Chceme, aby nám maso zůstalo pěkně šťavnaté, ale aby se na něm udělala hezká krustička. Pak váleček přendáme do zapékací misky a lehce podlijeme 0,5 dl vývaru. Troubu si předehřejeme na 80 °C.

3. Jdeme na pečení

Předpřipravené maso dáme do vyhřáté trouby a necháme ho pomalu péct 2,5 hodiny. Občas ho podlijeme zbytkem vývaru. Během posledních 30 minut dáme na maso rozpustit máslo, aby bylo pěkně šťavnaté. Hotovo máme ve chvíli, kdy při je maso hezky pružné a neteče z něj krev. Pokud máte doma teploměr na maso, ideální vnitřní teplota při vytažení z trouby je zhruba 55°C.

4. Co k masíčku?

K roastbeefu je ideální zakousnout křupavé pečivo či čerstvou zeleninu. Případně není od věci si k němu umíchat nějaký dobrý dresing. Přejeme dobrou chuť!

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí váleček (500 g)

Hovězí bujón (0 ks)

sůl (10 g)

Pepř (10 g)

Sádlo (1 lžíce)

Máslo (0 lžíce)