0
K pokladně

Farmářský bramborák s česnekovou omáčkou

Farmářský bramborák s česnekovou omáčkou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.7 g Brambory
0.15 ml Polotučné mléko
1 ks Vejce
4 stroužky Česnek
0.005 g Sůl
0.333 g Pepř
3 g Majoránka
0.15 g Hladká mouka
10 g Sádlo
0.86 g Uzeniny

Postup přípravy

1. Připravíme maso a brambory

Klobásy dáme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Po 5 minutách slijeme vývar. Uvařenou klobásu poznáme tak, že nám hezky změklo. Mezitím oloupeme a nastrouháme brambory. Necháme je chvilku odstát, až pustí vodu. Tu potom slijeme. Přidáme mléko, vejce, rozetřený česnek, špetku soli, pepře a 2 lžičky majoránky.

2. Dáme smažit bramboráky

Uvařené klobásy nakrájíme na malé kostičky a přidáme ho k bramborákové směsi. Celou směs promícháme a přisypeme mouku. Na pánvičce si rozehřejeme tuk a dozlatova usmažíme bramboráky.

3. Umícháme si omáčku

Z másla a mouky si uděláme jíšku, kterou podlijeme vývarem. Přidáme plátky česneku spolu se solí a pepřem. Vše povaříme po dobu 15 minut.

4. Finální úprava

Bramboráky lze podávat polité teplou omáčkou nebo dát omáčku na stranu jako dip. Můžeme je ozdobit pažitkou, která krásně voní a výborně doplní chuť brambor a česneku. Přejeme dobrou chuť!

Nakupte potřebné ingredience

Brambory (0.7 g)

Polotučné mléko (0.15 ml)

Vejce (1 ks)

Česnek (4 stroužky)

Sůl (0.005 g)

Pepř (0.333 g)

Majoránka (3 g)

Hladká mouka (0.15 g)

Sádlo (10 g)

Uzeniny (0.86 g)