0
K pokladně

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Pstruh
2 lžíce Máslo
5 g Petrželová nať
1 lžíce Olivový olej
20 g Máslo
1 lžíce Pažitka
1 špetka Pepř
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. Připravíme si pstruhy

Pstruha omyjeme, vykucháme, dobře osolíme a opepříme i uvnitř. Do břišní dutiny vložíme kolečko citronu a petrželovou nať.

2. Opékáme

Na olivovém oleji rozehřejeme máslo, můžeme přidat i lžíci oleje. Následně smažíme pstruha z každé strany 3-4 minuty.

3. Vložíme do trouby

Připravené pstruhy vložíme na plech a pečeme na 195–200 °C po dobu 10–12 minut.

4. Dobrou chuť!

Posypeme pažitkou a podáváme.

Nakupte potřebné ingredience

Pstruh (1 ks)

Máslo (2 lžíce)

Petrželová nať (5 g)

Olivový olej (1 lžíce)

Máslo (20 g)

Pažitka (1 lžíce)

Pepř (1špetka)

Sůl (1špetka)