Do hodinky
1 porce
Z čerstvé, omyté bazalky si nejprve odložíme na stranu pár reprezentativních lístků, které nám poslouží na ozdobení hotového jídla. Zbytek bazalky pokrájíme na hrubo a dáme stranou do mističky. Po té si oloupeme středně velkou cibuli a nakrájíme jí na malé kostičky. Na konec si připravíme česnek, který pokrájíme na jemné plátky.
Na rozehřáté pánvi prohřejeme olivový olej, na kterém následně smažíme do zlatova cibulku. Po té přidáme česnek společně s bazalkou. Česnek nesmí zhnědnout, protože pak zhořkne a celé jídlo pokazí. V momentě, kdy máme vše usmaženo, zalijeme celou směs loupanými rajčaty společně s červeným vínem. Posolíme, popepříme černým pepřem a necháme vařit zhruba 15 minut.
Mezitím, co se nám vaří směs si přichystáme velký hrnec na vaření špaget. Špagety vaříme podle instrukcí na balení na způsob "al dente". Což znamená, že špagety by měly být tak měkké, aby se daly jíst, ale zároveň jsou při skousnutí stále tvrdší a zdají se nedovařené. Na tento způsob vaříme špagety proto, že ještě smícháme s teplou směsí a za předpokladu, že by byly plně uvařené by byly ve finále rozvařené.
V momentě, kdy jsou špagety uvařené s odlijeme zhruba hrníček vody, ve které byly špagety vařené. "Špagetovou vodu" můžeme použít na zředění omáčky za předpokladu, že je moc hustá. Po té smícháme špagety s omáčkou a směs pořádně promícháme.
Hotové špagety doporučujeme posypat parmezánem a ozdobit lístky bazalky. Náš tip je ozdobit špagety na půl pokrájenými cherry rajčátky :) Bon appetit !